DIEETPRAKTIJK KRIS BAECKELANDT

VOOR EEN GEZOND EN EVENWICHTIG DIEET- OF VOEDINGSADVIES

Voedingstechnieken

Als oudleerling ben ik leerkracht in oa de unieke TSO-richting voedingstechnieken in de Gastronomische school Ter Groene Poorte in Brugge.

 

Een studierichting met afwisselende opleiding waarbij men de theoretische en technische kennis aanvult met praktijklessen en stages. Er zijn vanaf de derde graad wekelijks werkpleklessen voorzien in voedingsbedrijven.  Op het einde van de jaren, in de derde graad, zijn er ook stages voorzien gedurende een 4 -tal weken. In de tweede graad worden de voorbereidingen getroffen en leren de leerlingen de verschillende sectoren in de voedingsindustrie kennen.

 

Voorbeelden van vakken in de richting voedingstechnieken:

 

· technische vakken: toegepaste biologie, levensmiddelenleer, voedingsleer, industriële productieleer, levensmiddelenchemie, toegepaste fysica, biochemie, microbiologie…

 

· praktische vakken: technologie van de voeding, ambachtelijke basistechnieken, hygiënebeleid, wekelijkse externe praktijk in bekende voedingsbedrijven, stage in bekende voedingsbedrijven…

 

Meer info:

 

Dé Gastronomische school

TER GROENE POORTE

Spoorwegstraat 14

8200 BRUGGE

 

050/40 30 20

 

info: inlichting@tergroenepoorte.be

www.tergroenepoorte.be